BATÁTOVÝ KRÉM

Batátový krém mi veľmi pripomína moju obľúbenú Hokkaidó, pretože príprava a aj
ingrediencie sú takmer totožné. Vaším chuťovým pohárikom takisto ulahodí úžasná chuť
kombinácie sladkých zemiakov s kokosovým mliekom zvýraznená zázvorom a doplnená
škoricou.

čas prípravy: 10 minút

čas varenia: 25 minút

celkový čas: 35 minút

množstvo: 2 porcie

náklady: 3 eurá (80Kč)

INGREDIENCIE:

  • 2 batáty (olúpané a nakrájané na kocky)
  • 1/2 ČL mletého zázvoru alebo 2 PL čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 1/2 ČL soľ (himalájska)
  • 1/4 ČL čierne korenie
  • štipka mletej škorice (voliteľné)
  • 2 PL kvalitný tuk ( bravčová masť/kokosový olej/olivový olej/Ghee maslo)
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka
  • 1l vývaru

Postup:

1. Batáty si očistíme a nakrájame na kocky
2. Očistené batáty hodíme na rozpálený tuk a premiešame aby boli batáty obalené tukom.
3. Pripravíme si vývar.
4. Pridáme škoricu a zázvor a premiešame.
5. Zalejeme vývarom, pridáme kokosové mlieko a necháme variť asi 15 minút, až batáty zmäknú.
6. Rozmixujeme v kuchynskom robote alebo tyčovým mixérom priamo v hrnci.
7. Ochutíme soľou a korením, môžeme ozdobiť škoricou a podávať.

Zdobiť môžeme smotanou, čerstvými bylinkami a semiačkami, ktoré máme po ruke.:)

Dobrú chuť 🙂

© Patrik Le Giang 2017
All photos, recipes and texts are copyrighted unless otherwise stated.
All Rights Reserved.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *