Zapekaná cuketa s morčacím mäsom a kozím syrom

čas prípravy: 10 minút
čas varenia:
30 minút
celkový čas:
40 minút
množstvo:
2 porcie ( 4 lodičky )
náklady:
6eur (+ -)

Ingrediencie:
– 2ks cukety
– 2PL extra panenský olivového oleja
– 500g morčacích/kuracích pŕs
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ (himalájska), čierne korenie, chilli ( podľa potreby )
– kvalitný tvrdý syr ( cheddar, gouda, eidam )
– kozí syr

Postup:
1. Cuketu prerežeme pozdĺžne na dve polovice, vnútro vydlabeme a nasekáme na menšie kocky spolu s morčacími/ kuracími prsiami.
2. Vzniknuté lodičky potrieme olivovým olejom, pridáme nastrúhaný cheddar alebo iný druh syra a dáme zapiecť do rúry na 15minút pri teplote 180°C.
3. Kým sa nám cuketa zapeká, na panvici sprudka orestujeme mäsko so zeleninou a necháme podusiť, sem tam premiešame (cuketa pustí vodu ).
4. Po 15 minútach vyberieme lodičky, naplníme ich zmesou z panvice a pridáme kozí syr, vrch môžeme ešte posypať cheddarom a dáme ešte zapiecť na 15 minút do rúry pri 180°C.
5. Vyberieme a podávame, dobrú chuť 🙂

TIP: Odporúčam dať mäso marinovať už deň vopred, za noc vám v chladničke krásne nasiakne bylinkami, korením a cesnakom a na druhý deň bude jeho chuť oveľa intenzívnejšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *