Hokkaido Polievka

Tento tekvicový krém patrí medzi moje najobľúbenejšie polievky vôbec. Je veľmi jednoduchá
a ak máte počas chladných jesenných alebo zimných dní chuť sa zohriať, tak je to perfektná
voľba. Okrem zahriatia vás aj skvele zasýti, kokosové mlieko zjemní chuť a dodá polievke
krémovú konzistenicu. Tak hor sa na Hokkaidó! 🙂

čas prípravy: 10 minút

množstvo: 4 porcie

čas varenia:  20 minút 

celkový čas: 30 minút

Ingrediencie:

  • 1 tekvica Hokkaido 
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ (himalájska), čierne korenie
  • čerstvý zázvor 1cm, kurkuma 
  • 2 PL kvalitného tuku
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka/40% smotana
  • 1l vývaru

Postup:

  1. Tekvicu, mrkvu si očistíme a nakrájame na kocky.
  2. Vyčistenú a pokrájanú cibuľu hodíme na rozpálený tuk a necháme restovať až do sklovata ( 2-3 min ).
  3. Pripravíme si vývar.
  4. Pridáme nakrájanú tekvicu s mrkvou, osolíme, okoreníme a obalíme všetko v tuku.
  5. Zalejeme vývarom a necháme variť asi 15 minút.
  6. Pridáme nastrúhaný zázvor, kurkumu a rozmixujeme ( ja používam ponorný tyčový mixér ).
  7. Pridáme kokosové mlieko a necháme variť ešte 5 – 10 minút podľa potreby.

Dozdobíme tekvicovými semiačkami, olejom a zelenými bylinkami.

© Patrik Le Giang 2017
All photos, recipes and texts are copyrighted unless otherwise stated.
All Rights Reserved.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *